• info@akalpsut.com
  • 0 (542) 356 34 46
about

KABA YEM ÜRETİM TESİSİMİZ

" Her Öğün Farklı Yem Üretimi "

İneklerin yaşamlarını sağlıklı olarak sürdürmeleri ve besin değeri yüksek, kaliteli süt verebilmeleri için ihtiyaç duydukları besin maddelerini, kaba ve karma yem olarak adlandırılan farklı yem çeşitleri ile sağlamak gerekir.

Ortalama bir inek ürettiği her bir litre süt için 1 kg kaba yem tüketir. Kaba yem; mısır silajı, kuru yonca otu ve hububat sapı gibi bitkilerden oluşur.

Sütlerimizin kalitesini güvence altına almak için ineklerimizin doğal ve sağlıklı yemlerle beslenmesine önem veriyor ve bu amaçla her öğünü farklı olarak kendi yemimizi kendimiz yapıyoruz.

video-post
service

" Her Öğün Farklı Yem Stratejisi "

Türkiyede artan doğal yaşam trendleri nedeniyle açık süt ürünlerine rağbet çok fazla. Ancak çiğ süt kullanmaya karar verdiyseniz mutlaka kaynağı belli süt almalısınız.Akalp Çiftliği olarak sağlığınıza önem veriyor ve sadece kendi hayvanlarıızın sütünü kullanıyoruz. Sütümüzü kullanırken gerekli analizler ve testler yapıldıktan sonra üretime alıp satışa çıkarıyoruz.

Zira kaynağı belli olmayan sütlerde zararlı mikroorganizmaların yanı sıra çamaşır sodası, antibiyotik, karbonat hatta çamaşır suyu gibi zararlı kimyasallar içerebiliyor. Ayrıca çiğ sütte brusella riski yüksek ve oldukça zor bir hastalık. İyileşse bile eklem hastalıklarına yol açabiliyor.

Sütün sağılma şekli ve size uygun saat ve koşullarda ulaşması da önemli. Eldeğmeden sağılan ineklerimizin sütünü sizlere ulaştırıken soğuk zinciri bozmadan memeden sağılan doğallığıyla sizlere ulaştırıyoruz.