Peynir yaşayan bir olgudur. Kullanılan sütün kaynağından, hijyen şartlarına, fermantasyon, olgunlaştırma ve bekletilme sürecine kadar değişen pek çok neden kalitesini etkiler.
Okumaya Devam Et
Yazar :Akalp Çiftliği
Tarih :20 Ocak 2023
Peynir yaşayan bir olgudur. Kullanılan sütün kaynağından, hijyen şartlarına, fermantasyon, olgunlaştırma ve bekletilme sürecine kadar değişen pek çok neden kalitesini etkiler.
Okumaya Devam EtTürklerin peynirle olan ilişkisini Kaşgarlı Mahmut’un Dîvânu Lugâti’t-Türk'de görmek mümkün. Bu sözlüğe göre, peynir eski Türkçe’de “udma” ve “udhitma” deniyordu
Okumaya Devam EtSüt kapasitemizi artırıken siz değerli tüketicilerimize en kaliteli süt ürünlerini sunabilmek için yine Danimarka Kırmızısı ırkını tercih ettik..
Okumaya Devam Et