• info@akalpsut.com
  • 0 (542) 356 34 46
about
blog
  • blog

    04

  • icon

    15

  • icon

    12

Peynir Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Peynir yaşayan bir olgudur. Kullanılan sütün kaynağından, hijyen şartlarına, fermantasyon, olgunlaştırma ve bekletilme sürecine kadar değişen pek çok neden kalitesini etkiler.

Okumaya Devam Et
blog
  • blog

    04

  • icon

    15

  • icon

    12

Türkiyede Peynirin Tarihçesine Yolculuk

Türklerin peynirle olan ilişkisini Kaşgarlı Mahmut’un Dîvânu Lugâti’t-Türk'de görmek mümkün. Bu sözlüğe göre, peynir eski Türkçe’de “udma” ve “udhitma” deniyordu

Okumaya Devam Et
blog
  • blog

    04

  • icon

    15

  • icon

    12

Danimarkada yeni İş Arkadaşlarımızı Arıyoruz

Süt kapasitemizi artırıken siz değerli tüketicilerimize en kaliteli süt ürünlerini sunabilmek için yine Danimarka Kırmızısı ırkını tercih ettik..

Okumaya Devam Et