Hastalıktan Ari İşletme
Tüm hayvanları şap,tüberküloz ve brusella gibi hastalıkları taşımadıkları belirlenen işletmelere Hastalıktan Ari İşletme denilmektedir.
Tüm hayvanları şap,tüberküloz ve brusella gibi hastalıkları taşımadıkları belirlenen işletmelere Hastalıktan Ari İşletme denilmektedir.
Avrupa Birliği'ne Süt Ürünleri İhracatı Genelgesi kapsamında denetlemeler sonucu uygun bulunan çiftliklere bu belge verilmektedir.
Çatılarımızda bulunan Güneş Enerjisi Panellerimiz ile enerji ihtiyacımızın fazlasını üreterek yılda 200 ton kadar CO2 emisyonu ile doğaya katkıda bulunmaktayız.
Çiftliğimiz Kahramanmaraş'ta olup, çoğu Danimarka Kırmızısı ineklerimiz ve Saanen ırkı keçilerimiz vardır. Yem üretimi, süt üretimi ve süt işleme merkeziyle entegre bir tesise sahibiz.Yemimizi her öğün için ayrı ayrı yapıyoruz ve hazır yem kullanmıyoruz.
Hayvanlarımız sürekli olarak veteriner kontrolünde olup, koruyucu hekimliğe önem veriyoruz. Ayrıca Türkiye'de bir ilk olarak çiftliğimize; büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarla birlikte "Brucella ve Tüberkiloz Hastalıklarından Ari Belgesi ile AB Standartlarında Onaylı Süt Üretim Belgeleri" verilmiştir.
Sütümüz otomatik sağım sistemiyle el değmeden sağılmakta ve yine tesisimiz içerisinde bulunan " Süt İşleme Merkezi'ne " gelerek el değmeden işlenmektedir. Buradaki sistemimiz ise tamamı kapalı devre olup otomatik yıkama sisteme de dahil olmak üzere tamamen hijyenik ve modern tesistir.
24 Saat Uzaktan Hayvan Sağlığı ve Süt Verimliliği Takibi.
El Değmeden Yapılan Sağım ve Süt Tankları İçerisinde Soğutma Sistemi
Hazır Yem Değil Her Öğün Ayrı Ayrı Kendi Yemimizi Yapıyoruz
Kaliteli Süt Veren Danimarka Kırmızısı, Simental İnekler ve Saanen Keçileri
Kaliteli, Sağlıklı ve Laboratuvar Tarafından Analizleri Yapılmış Tohumlar.
El Değmeden Yapılan Ürünler ve Kapalı Devre Yıkama Sistemi
Peynir yaşayan bir olgudur. Kullanılan sütün kaynağından, hijyen şartlarına, fermantasyon, olgunlaştırma ve bekletilme sürecine kadar değişen pek çok neden kalitesini etkiler.
Okumaya Devam EtTürklerin peynirle olan ilişkisini Kaşgarlı Mahmut’un Dîvânu Lugâti’t-Türk'de görmek mümkün. Bu sözlüğe göre, peynir eski Türkçe’de “udma” ve “udhitma” deniyordu
Okumaya Devam EtSüt kapasitemizi artırıken siz değerli tüketicilerimize en kaliteli süt ürünlerini sunabilmek için yine Danimarka Kırmızısı ırkını tercih ettik.
Okumaya Devam Et